SHOC élménynapló 2016

Katasztrófa túra Pannoniával, fagyival - 2016 szeptember 3.
IX. Zorall Sörolimpia, Alsóörs - 2016 augusztus 25-27.
Gyermekmotoroztatás, Balatonlelle - 2016 augusztus 9.
Felvidéki túránk - 2016 július 25-31.
Magyar vadnyugat ismét - 2016 július 9.
Tűzzel-vassal Fesztivál, Székesfehérvár + Szakmai nap, Balu rezidencia, Balatonföldvár - 2016 június 25-26.
IV. Honda Shadow, VT, VTX Márkatalálkozó - Ercsi - 2016 június 18.
IX. Honda Klubok Találkozója, Balaton-felvidék - 2016 május 21.
Shadowners V2-es nap - 2016 május 7.
Motoros esküvő - Rodox fejét bekötötték - 2016 május 1.
Pipás technikai nap - 2016 április 9.
Szezonnyitó túránk - 2016 április 2-3.


Geo túra: Katasztrófa túra Pannoniával, fagyival - 2016 szeptember 3.

A találkozó nagyon jóindulatú lett, mert a létszám meg állt hatnál és nem érte el a zavarba ejtő 7-es számot: Bazsi, Lídia, Fanni, Kelta, a meglepetés vendég Easy és jómagam.

A találkozó a gödöllő MOL kúton volt. A 8 órás indulást többen észrevételezték és nem pozitív értelemben. A véleményük egészen addig tartott míg látták, hogy a 21-es út 2x2 sávossága jóvoltából lehetővé vált gyorsabb tempó ellenére is a tervezett időpontban értünk Ipolytarnócra.

Az ősmaradványok a természetvédelmi területen találhatóak. Nem volt nehéz elképzelni, mert filmvetítéssel is segítettek a hajdani világot megidézni. A cápafogakkal hintett tengerparti föveny, szubtrópusi erdő hatalmas, megkövesedett fái, egzotikus növénylenyomatok, ősvilági szörnyek lábnyomai, a vulkáni tufa áradatában összesült maradványok, s mindezek eredeti helyzetükben, egy geológiai tanösvény mentén ismerhetők meg. S a rejtély a legek birodalmában: csupán a töredékek töredéke került ez idáig felszínre, a múlt nagy része lábunk alatt, még feltáratlan!

Kedves meglepetés volt, a geológiai tanösvényre figyelmeztető jelzéseket egyszereűen „GEO”-ként jelölték. Így volt okom otthon érezni magam.

Sikerült a balassagyarmati vendéglővel előzetesen egyeztetni így még Tarnócon leadtuk a telefonos rendelést, hogy ne kelljen várni az étekre.

Indulás a tervezett időben. Szécsényig nem túl jó minőségű úton,utána viszont a felújított 22-esen élmény volt haladni.

Balassagyarmat Svejk Vendéglő: Szerencsénk volt, hogy előzetesen leadtuk a rendelést, mert a kb. 40 asztalból nem volt szabad csak a mi foglalásunk. Meglepődtünk, hogy ilyen mennyiségű ember tölti itt az ebédidőt. Az étel fogyasztása adott magyarázatot, mert az adag kiadós volt és értékarányos.

Nem volt már hely a gyomorban ahhoz, hogy a Jagyutt Cukrászatot is felkerssük, de elmotorztunk előtte.

Bazsiék mentek Lacához (akik voltak a kettővel ezelőtti erdélyi túránkon, ők ismerik Bazsi bátyját) kórházba. Easy meg családi eseményre porzott el.

Így Keltával az eredeti terv szerint indultunk haza, de előtte megálltunk a püspökhatvani rétes fesztiválon. Sajnos későn értünk oda, mert már csak egy nagy túrós volt. Minden más elfogyott! Este 6 körül értünk Gödöllőre.

Ne vegyétek fenyegetésnek, de jövőre jön a Geo 2 túra!

Képek itt: https://goo.gl/photos/FUeryWyezEmHkk349

Barátsággal: Geo

IX. Zorall Sörolimpia, Alsóörs - 2016 augusztus 25-27.

Fárasztó hét eleje után csütörtökön felpattantam a felmálházott vasra, hogy Alsóörs felé vegyem az irányt. A fáradtságnak hamarosan nyoma sem maradt, kurjongatva motoroztam, élveztem a jó időt és a kiváló motort.

Egy tankolás közbeiktatása után kora délután támasztottam le a gépet Alsóőrsön. Nicsak, kit látnak szemeim, szomszédunk a Rock Fanatic! Laci integet, gyorsan készítettünk pár szelfit, hogy ezzel is a csatlakozásra buzdítsuk az esetleg bizonytalan klubtársakat. Felidéztük a fiúkkal az idei kellemes közös emlékeinket, volt mit. Például a gatyarohasztó hőséget Ercsiben, a színpadon. No meg a májusi meglepetésbulit, ahol "leves előtt pálinka, leves közben pálinka, leves után pálinka" járt a derék zenészeknek is.

Kitűztem a logós molinót, levertem a cövekeket, majd üdvözöltem Balut, aki csatlakozott a táborhoz. Kiplakátoltuk a tervezett motoros programokat, üdvözöltük a sok cimborát, akik szintén e remek fesztivált választották hétvégi programnak. Pár kedvcsináló és provokáló facebook posztot is kiraktunk. Kellemes délután után érkezett az esti különítmény, Rodox és Bogi. Felverték hatalmas sátrukat, melybe még a motornak is jutna hely. Balu dolgozni indult, hogy másnap délután visszatérjen. Sötétedés után Vilmos(körte) barátunk társaságát élveztük, majd a Beatrice koncertet céloztuk meg. Tanulmányvideó is rendelkezésre áll, mely tanusítja a jó hangulatot. Feró nagyot alakított, tomboltunk rendesen. Éjszaka természetesen a Rock Fanatic koncertre mentünk, fantasztikusan tolták a fiúk.

Péntek reggel felkészültünk a Hiller Árpi Emléktúrára. Befutott John is. Rekordszámú motoros sorakozott fel mögöttünk. 25! Hoszú-hosszú sorban motoroztunk, élveztük a cirkálást a Balaton-felvidék csodás tájain. Elnyújtott kanyarok, keskeny és széles utak, sőt, visszafordítós szerpentin szerepelt az itinerben. Egyszer láttam csak a sor végét, egy éles visszafordítós kanyarban. A 134 km után elégedett motorosok szálltak le a paripákról :-)

Rendőr ismerőseink ezúttal is ott voltak a táborban. A közlekedésbiztonsági bemutató alatt kipróbálhattuk a biztonsági öv szimulátort, ami bizony ráfagyasztja a kaján mosolyt az emberre, mert mintegy húsz km/h-s ütközés hatására is nagyot ránt az emberen az öv. Képzeljük el a hatvanas tampót, mi lenne akkor...minimum lila foltok.

Idén is volt gengszter-elfogás bemutató. Egy furgon menekült, félrehúzott oldalajtóval, benne ült egy álarcos alak, kezében géppisztoly. Mögötte szirénázó rendőrmotorosok. Közben jó pár lövés is eldördül. Bizony, volt aki kis híján összefosta magát ijedtében, mert nem vették le elsőre, hogy ez csak bemutató. Aztán természetesen a szakszerű rendőri beavatkozás meghozza gyümölcsét, a bilincsbe vert elkövető pedig bekerül a szirénázó mentőautóba, hogy kicsontozzák.

Ezután felállítottuk a bójákat, hadd rutinpályázzon a vállalkozó kedvű motorosnép. Rendőri segédlettel, szűkülő szlalom...egyre rövidebb bója-távolságokkal. Nem sokan tudták megcsinálni.

Lazulós estét tartottunk, a barack türelmes módon való elkészítésének eredményével :-) Étteremben vacsoráztunk, sajnos pacal desszert nem volt, de talán nem is fért volna belénk. Viszont eldöntöttük, hogy Baluéknál tartunk jövőre egy jó kis pacal-víkendet.

Szombat reggel csatlakozott John mellett Jana, Bömbi, Lacek és Rozika. Lacek egy predátor sisakban! Jöttek is a potyalesők, hogy lefényképezzék. Kár, hogy nem szedtünk díjat. Ezúttal is összejött a 25 motor. Abszolút szombat reggeli rekord. Ezúttal 70 km-t gurultunk. Nem lehetett panasz az időjárásra.

Túra után csobbantunk. 23 fokos Balaton már alkalmas a fürdésre.

Utána levezényeltük a motorszépségversenyt és a motorhang-szépségversenyt.

Pankráció! Tök látványos programot adtak a fiúk. Este Pokolgép és Ismerős Arcok! Majd a Macskajaj után átadtuk a szépségverseny díjakat.

Vasárnap táborbontás, majd hazaút következett.

Nyolcadszor tarthattunk a Zorallal a nagy bulin. Köszönjük!

Gyermekmotoroztatás, Balatonlelle - 2016 augusztus 9.

Idén is szívesen tettünk eleget a meghívásnak, hogy motoroztassuk meg az ADRA szeretetszolgálat táborában nyaraló gyermekeket. Ezúttal rekordot döntött a résztvevő motorosok száma, 36 vas gördült be a táborba. Rendőr barátaink is velünk tartottak. A Shadow Owners Club Magyarország lovasai mellett a Magyar Keresztény Motorosok Közössége, a Dunakeszi Motorosok klubok képviseltették magukat, s természetesen a velünk tartó magányos vaslovasok.

Nagy élmény volt! Nemcsak a gyerekeknek, szerintem ők nem is tudják, micsoda ajándékot kaptunk tőlük, amikor mosolyukat láthattuk.

A motorozás után a mézédes dinnye és a finom ebéd zárta a programot.

Köszönjük mindenkinek a részvételt!

Felvidéki túránk - 2016 július 25-31.

Gyülekezőnk a szokásos pihenőhelyen volt. Mindenki, illetve majdnem mindenki időre érkezett. Az “üres hólyag, teli tank” szabály végrehajtása közben kávézgattunk a kútnál. Ezután kisétáltunk a motorokhoz, majd a pihenőben arra lettünk figyelmesek, hogy a pultos hölgy szalad hozzánk, egy pénztárcával…ami Balué volt. Történt ugyanis, hogy Balu beugrott a mellékhelyiségbe, s miközben mi angolosan távoztunk a shop-ból, nem is figyeltük, mi maradt az asztalon (a pénztárca). Balu természetesen jól leizzadt, miután kicsavarta a gyíkot, mert sem a társai, sem a bukszája nem volt látótávolságban. Aztán persze jött a megkönnyebbülés.


Az alapos eligazítást tett követte, nyeregbe pattantuk és észak felé vettük az irányt az M2-esen. Egyszercsak elhagytuk magunk mellett Vmotoros Ferit. Ő is odajött a találkozó helyére, de kissé késve. Ott volt a hiba, hogy inkább a benzikutas hölgynek hitt, mint a túratervnek. A hölgy arról tájékoztatta, hogy mi már rég elmentünk…pedig ott voltunk az épület mögött, a megbeszélt heyen és időben…még jó, hogy összefutottunk a vonulás elején. E kis intermezzo útán kényelmes cirkálás után gurultunk át a Felvidékre.

Ipolybalog volt az első állomásunk. Megtekintettük a templomot, ahol valaha a Szent Koronát őrizték. A templom őrzi ennek emlékét, mert a korona, mint fontos jelkép megtalálható díszítésként a torony csúcsán és több helyen, az ablakrácsokon, a színes ablaküvegeken is. A plébános atya előadását figyelmesen hallhattuk. Isten után számára is a Haza a legfontosabb. A Kárpát Haza szeretete szólt minden mondatában. megtudtuk, hogy a templom felújítása és a gyönyörű, hiteles Szent Korona másolat részben Veresegyház polgármestere segítségének köszönhető. Micsoda véletlen, gondolhatná az ember, hiszen jómagam veresi vagyok és ismerem is a polgármester urat. De véletlenek nincsenek, Isten “fedőneve” a véletlen. A templom csodás mennyezete, rajtuk a magyar szentekkel, a magyar vármegyék címerei, az apostolok szobrai mind nagyon tetszett mindannyiunknak. Megtudtuk, hogy a templomban gyűjtik a magyar vármegyékből származó földet. Legközelebb viszünk magunkkal. A Szent Korona másolata egy milliméterrel kisebb, mint az eredeti, mert ez előírás volt, de a hatalmas smaragd kő kivételével teljesen megegyezik azzal. Áhítattal néztük. Rodox szerette volna megemelni, volt is rá lehetősége. Feltenni a fejünkre - szóba sem került. Csoportkép készítése után továbbindultunk.

A bacsófalvi bányatónál támasztottunk le ezután. Kedves gesztussal köszöntöttek házigazdáink, pogácsával és pálinkával. Az ételek nevét magyarul is kiírták. Megkóstoltuk a Kofolát, mint helyi üdítőitalt. Többen rá is szoktunk. Elköltöttük a remek ebédet, majd pihenő következett a pázsiton.

Továbbindultunk Selmecbányára, ott motoros városnézés következett, a macskaköves girbegurba utcákon. Sétáltunk is egy rövidet. Eleredt az eső. Ez a túrán ezután elég gyakran előfordult. A szerpentinezés, ami következett, emiatt kevésbé volt élvezetes. Felülről és alulról is kaptuk a vizet. Drifteltünk a hajtűkanyarokban. Aztán megérkeztünk a szállásra. Gyorsan az étteremben kötöttünk ki, megállapítottuk az aktuális árfolyamot: 1 euró a csapolt sör! Tartalmas vacsora után birtokba vettük a bowling pályát és a billiárdasztalt. Jól éreztük magunkat.

Kedd reggel felmálháztunk és indultunk tovább, Bajnóc várába. Ha történelmünk elcsatolt területen lévő emlékeit látogatom, rendszerint felmegy a vérnyomásom. Mert a tudatos történelemhamisítással nem jó szembesülni, a tótok számára a kreatív történelemcsinálás mindennapos dolog. Angol nyelvű idegenvezetést kaptunk, Fanni ügyesen fordított. Hát, többször is hangot adtunk nemtetszésünknek, például, amikor európai arisztokratáknak titulálták a falon lévő, magyar királyokat ábrázoló festményeket. A vár csodaszép, szépen rendben is tartják.

A várlátogatást ajándékvásárlás követte. Balu fejben villámgyorsan kiszámolta, hány sörbe kerültek az egyes csecsebecsék, vagyis a valutakonverzió nem jelentett problémát.

Jött a várva-várt szerpentinezés, makulátlan úton, adrenalinnal és szép tájakon. Hermánd, megálló, gyors ebéd után mentünk tovább a bungalós szállás felé, Alsókubinba. Az utolsó két kilométer igen rázós úton vezetett, de az énlakai és a Krisztus Szíve kilátóhoz felkaptató csapat számára most sem jelentett gondot, hiszen minden motor endúró.

Klassz volt maga a szállás, fabungalók, jól felszerelve, apró kétágyas szobákkal. Ami többünknél kiverte a biztosítékot, az a 8 euróért mért igen kevés vacsora volt. Le is mondtuk és másnaptól egy olasz pizzériában vacsoráztunk.

Kedd este hirdették ki a felvételi ponthatárokat. Fiam is érintett volt, s velünk is utazott két felvételiző, Lilla és Gábor. Drukkoltunk nekik. Tűkön ült már mindenki este nyolc óra felé, vártuk az értesítő sms-t. Ami jó félórával később meg is érkezett, sikerült mindenkinek a felvételi. Hajnalig beszélgettünk.

Másnap Árvaváraljára látogattunk, megnéztük a csodálatos várat. Fent a hegyen épült a vár felső, legrégebbi egysége. Ide csak hetente, hágcsó, vagy kötél segítségével jutottak fel a várvédő vitézek. Egy igazi teljesítménytúra a vár végigbarangolása. It szerencsére nem "gondoskodtak" a magyar eredet eltitkolásáról. Idegenvezetőnk alapos munkát végzett. A Thurzó család egykori rezidenciája ma is káprázatosan szép. Pazar kilátás nyílik a fellegvárból.

A szerdai délutáni program a Manini szorost célozta meg. Először többnyire lakott területen motoroztunk, ami egy idő után zsibbasztóan hatott ülőgumóinkra. Gyökkettővel kúsztunk-másztunk valami piros lámpánál, aztán megpillantottunk egy alagutat! Gyorsan bevillant, hogy ideje rágcsálóirtást rendeznünk. Begurultunk, aztán kövérgáz, hadd terjedjenek a hanghullámok, impulzusok. A szolgáltatás ellenértékét kérjük alapítványunk számlájára átutalni.

Mire a szorosba értünk, végiggurultunk rajta, eleredt az eső, ismét. Szédületes sziklafalak közt haladtunk, igazi szoroshoz méltóan, az út néha igencsak keskeny volt. A vízözön elől elbújtunk egy panzióban. Majd az ég kitisztulsa után visszafelé is megnéztük a szorost, ismét megcsodáltuk a lélegzetelállító sziklákat. A szállásra rövid autópályás vérnyomásemelés - értsd nem igazán sikerült a megszokott és elvárt módon előznünk - után értünk. Este lazulás következett. Lilla sört hozott mindenkinek, ez volt a jutalom, hogy kedden segítettünk végigizgulni a várakozást a felvételis sms üzenetre.

Csütörtökön mi más - esőmenet következett. Nem jutottunk fel a Magas-Tátrába, tervezett úticélunkhoz. Minek fellanovkázni a felhőbe? Így hát visszagurultunk a bungalókhoz és társasági életet éltünk, néhányan szunyókálással töltötték az időt. Este jöttek Janáék. Az esti beszélgetés hajnaltájt kissé fennhangon folytatódott. A szomszéd faházban egy tót vendég morcosan nézve nyitott ablakot, hogy ránk szóljon, de feladta szándékát, miután látta, hogy több, mint tucatnyian voltunk. Fakopács barátunk Stihl-szerűen fogalmazott viccmesélés közben - aki ott volt, tanusíthatja, hogy percekig röhögtünk e szójátékon. Röpködtek a sziporkák és viccek hajnalig.

Pénteken reggel technikai nappal folytattuk, Jana kuplunkbowdenjét cseréltük. Indultunk tovább Lengyelországba. Nem úgy, mint az ominózus kiskacsa, bár jócskán kaptunk ismét esőt odafelé. Tutajozás volt a program, az egykori magyar-lengyel határon. A megáradt Dunajec folyó sárga színű volt és tele volt uszadékkal. Tutajosaink értették a dolgukat, így lágyan ringatózva haladtunk. Kikötés után busz vitt vissza a kiindulási helyre. A következő szálláshelyünkre vezető úton egy elképesztő nagy égi áldást kaptunk, ismét. Vártunk is egy kicsit egy benzinkútnál, amíg kissé csitult az eső.

Pazar szerpentineken át, tengerszemek mellett vezetett az utunk a Szalamandra panzióba, ami egy klassz kis hely. Csodás a táj, és szállás, remek vacsora. Este visszafogott volt a mulatás, lévén mindenki fáradt volt, rövid billiárdparti után nyugovóra tért a csapat.

Szombaton az irányt Magyarország felé vettük. Meglátogattuk a Dobsinai jegesbarlangot, erős hegyi gyalogmenet után. A barlangban a tavasszal befolyó víz szépen megfagyott és rétegesen tömbbé alakult. Mivel a barlang temészetes nyílásainak zöme nem átjárható, a hideg levegő megreked és a tömbök nem olvadhatnak teljesen fel. Egyedülálló látványosság. A házirendben szerepel, hogy a megváltott fotójegyet látható helyen kell viselni. Ezt Geo frappánsan oldotta meg, a homlokára ragasztotta. Ezután dél felé gurultunk. Betléren ebédeltünk, veteránmotorokat láthattunk az étteremben, szép darabok voltak. Az Andrássy-kastélyt körbesétáltuk, nem mentünk be. Majd a szomszédvárhoz hajtottunk, Krasznahorkába. Távoli fényképezés keretében csodáltuk a várat.

Még egy rövid gurulás után következett a Szádelőben lévő völgy, elsétáltunk a vögyben lévő út kétharmadáig.

Majd Szögligeten támasztottuk le a vasakat, este paprikáskrumpli volt a program. Az éjszakai kórus produkciójánál minden hang a helyén volt, Geo állítása szerint.

Vasárnap majdnem láttuk a cseppkőbarlangot. Szinpetriben viszont sikerült ellátogatni a nagy könyvhöz, amely Guiness rekorder, rengeteg munka és anyagi ráfordítás eredménye. A Guttenberg múzeumban sokat tanulhat a látogató. Guttenberg polihisztor volt, ő készítette a véseteket is a nyomdájában, nemcsak a gépeket. Ritkaság a betűkészlet, amit láthattunk. A múzeum részét képezi a papírmalom, középkori minta szerint, ötkalapácsos, vízikerék hajtja.

Autópályán volt a hazaút zöme. Remek túra volt, búcsúzáskor megérdemelt tapsot kaptak a szervezők.

Magyar vadnyugat ismét - 2016 július 9.

Cucu szervezett idén is egy jó kis egynapos gurulást Császárba, Hendryx City-be. Az 1-es úton, nyugodt tempóban cirkáltunk a faluig.

Több újdonsággal találkoztunk. Hendryx dollárral lehet fizetni a bárban, a jelképes belépőt is abban kellett leróni. Hangulatosabb, autentikusabb lett a vizesblokk, pléhvödörbe végezheti a kisdolgát a férfinép. kialakítottak egy szalon jellegű étkezőt. Felállítottak egy vadnyugati vonat-makettet és egy temető is "gazdagítja" a látnivalók színes kínálatát, a névtáblákon híres és hírhedt vadnyugati nehézfiúk és lókötők nevei.

A színpadon szinte folyamatosan zenéltek és táncoslányok is koptatták a parkettet. Cucu leánya is fellépett.

A szokásos jóízű és bőséges ebéd után táncoslányokat motoroztattunk. Árpit levetette magáról a rodeós ló, pedig drukkoltunk neki rendesen.

A nap fénypontja a vadnyugati életképet bemutató előadás volt, a korhű díszletek közt.

Kellemes nap volt.

Tűzzel-vassal Fesztivál, Székesfehérvár + Szakmai nap, Balu rezidencia, Balatonföldvár - 2016 június 25-26.

Kánikulát jósoltak és be is jött. Kora reggel találkoztunk, majd útnak indult a csapat - Attila, Toró Attila, Viktor, Fülöp Zoliék, Manó és én, Judit nejem és Marci kocsival - Székesfehérvár felé. Ott vártak ránk Ákosék és Balu. Ádám pedig Érden várt türelmesen...egy darabig...majd egyénileg érkezett Fehérvárra.

Elgurultunk a fesztiválhelyszínre, letámasztottunk. Lakótelep közé ékelődve található a fehérvári skanzen. Egykor szerbek laktak itt, erre utal a Rác utca elnevezés is. A hatvanas évekig lakott volt az utca. Egy szép ortodox templom áll a skanzen közepén. Itt rendezik a késes és fegyverkovács szakma mesterei a hagyományos seregszemléjüket.

Legeltettük a szemünket. Befutott Ádám is. Viktor vásárolt egy szép, míves fejesgörbe bicskát, megfelelő szakmai felügyeletünk mellett. Marci fiam zsebébe is jutott egy vásárfia, egy kisbicska. Magamnak nem választottam ezúttal semmit. Kellemesen telt a tűző napon a délelőtt és a kora délután. Megnéztük a templomot és sok mindent megtudtunk a szerb nemzetiség szokásairól. Egy idő után árnyékba húzódva vártuk Janáékat és Lacekékat. Balu elfogyasztott pár ezer kalóriát eközben.

Vittem egy kört a motoromon Jánost, aki kovács, régi vágya teljesült be, hogy chopper-re ülhetett.

Balatonföldvár felé vettük az irányt, Enyignél repülőrajttal csatlakozott Rodox és Bogi. Miután letámasztottunk Baluéknál, gyorsan könnyítettünk a ruházaton és kellemes esti program vette kezdetét. Befutott Pipás és Rita is. Meglepetésemberként megjelent Kilroy.

Attila és Ákosék nem aludtak ott. Attila még indulás előtt megtréfálásban részesült...lásd a videót a részletekért :-)


Vacsora után esti fürdést rendeztünk a Balatonban, kitört a vihar, így hamar befejeztük. Jó hajnali egyig beszélgettünk, néztük a meccset.

Másnap befutottak kis Pipásék. Aztán Marci fiamat elsősegélyben részesítették Siófokon, egy elesés miatt. Pipás motorján teleszkóp olajat cserélt Balu és szimmeringet is. Pipásék megjavították Jana indexkapcsolóját. Jana megtanult fékbetétet cserélni is, mindezt kétszer is megtette, mivel a kiszerelt betét még kibírja a szezont, visszakerült tehát a régi. Rodox első ködlámpáját is meggyógyították a hozzáértő kezek. Vagyis tartalmas volt a hévége szakmai nap része.

Kilroy folyamatosan magasan tartotta Szilvike vércukorszintjét. Az alsónadrágja varrásának bemutatása során kivillant a lompos, ami nem esett jól Szilvike érzékeny lelkének. A hűtőmágnesek módszeres fejtetőre állítása sem okozott felhőtlen örömöt a háziasszony számára. De a mi kis csínytevőnk már csak ilyen...legutóbb Balu sisakjába telepített egy fészket gazból és kavicsokból, tojás gyanánt, amiért cserébe szeméttel telt meg az oldaltáskája...

Egyénileg indultunk haza. Köszönet Baluéknak a szíves vendéglátásért.

IV. Honda Shadow, VT, VTX Márkatalálkozó - Ercsi - 2016 június 18.

Folytattuk a hagyományt - idén is Ercsiben.

Idei nagyrendezvényünk a Magyarország-Izland EB csoportmérkőzés napján volt, így kicsit izgultunk, hátha a motorosok a hideg sör és a TV mellett döntenek. De, mint kiderült nem volt probléma a bulink látogatottságával. 164 motornál hagytuk abba a számolást, ami azt jelenti, hogy a ragyogó időjárás és a találkozó a tavalyinál több látogatót vonzott.

A megnyitó után szakmai beszélgetések következtek, mtorosok számára érdekes témákban.


Megtudhattuk, hogy értékelte a Honda képviselője, Nagy Karesz a piacvezető cégóriás értékesítési eredményeit.

A műszaki vizsgáztatás rejtelmeibe is betekintést nyerhettünk, Kovács Gábor vizsgaállomás tulajdonos segtségével. Bizony, a nem gyári tartozékokat - pl. bukócső, emelt kormány, LED-es lámpák...s.t.b. - le kell szerelni a vizsga előtt, érdemes tájékozódni a részletekről, megbízható forrásból, mielőtt szinte biztos bukás lesz a vizsga végkimenetele.

A veterán motorosok képviseletében Lévay Árpi beszélt kedvenceiről, terveiről.

A közlekedésbiztonsági kerekasztal sem maradt el, Kőhalmi László és Kovács Krisztián közreműködésének köszönhetően.

Természetesen ismét jót csemegéztünk a megjelent Shadow-k, VT-k, VTX-ek közt és megtudhattuk a típus titkait, legfontosabb jellemzőit.

Motor- és motorhang-szépségversenyt is tartottunk, gratulálunk a nyerteseknek.

Kitűnő ebéddel várta a Kikötő étterem a motorosokat, bőséges svédasztal - és biztos kajakóma - várta a vendégeket, jutányos áron.

Aztán a húrok közé csapott a Rock Fanatic. A magyar rockzene legjobb dalait nyomták a fiúk. A hőségben a nézők az árnyékba menekültek, a zenekar hősiesen kitartott a színpadon.

Majd 86 motorral felvonultunk és gurultunk egyet. A rendőrök kísérték a konvojt, a szakszerű biztosítás mellett külön éményt jelentett a rendőrmotorosok kiváló motorozása. Megtekintettük Perkátán a Győry kastélyt, köszönjük a frissítőket és a tárlatvezetést. Kissé távolabb álltunk meg, hogy ne zavarjuk a tanévzáró ünnepélyt a közeli iskolában. Visszaérkezés után a közeli Halászcsárdában még elcsíphették a srácok a meccs második félidejét. Mi pedig befaltuk KT barátunk ajándék elemózsiacsomagját, amit köszönünk.

Köszönjük, hogy velünk voltatok idén is! Külön köszönet önkormányzati-, rendőrségi- és civil segítőinknek, közreműködőknek, támogatóinknak.

IX. Honda Klubok Találkozója, Balaton-felvidék - 2016 május 21.

A Varadero & Cross-tourer klub szervezte idén a HKT-t. Fehérváron a Honda kereskedésben találkoztak a klubok. A SHOC-tól Balu, kilroy, Manó, Pipás, Viktor, Fülöp Zoliék és jómagam voltunk jelen.

Besoroltunk és útnak indultunk. Ismerős vidéken motoroztunk, de most nem a megszokott utakon, hanem jó minőségű mellékutakon.

Fehérvár - Ősi - Litér - Almádi - Felsőörs - Füred. Itt a zöldben pihentünk egy kicsit. Majd tovább Balatonszőlős - Tótvázsony - Vászoly - Akali - Zánka - Szentalfa - Nagyvázsony - Nemesvámos - Csopak, szép kis táv, megszakítva egy rövid kávészünettel. Gyakorlatilag egy szép nagy kört mentünk. Gyönyörű a vidék.

Az augusztusi Zorall Sörolimpia motoros túráihoz is meríthetünk ebből a HKT-ből.

Az élménydús motorozást egy jó kis csárdázás követte, Csopakon.

Majd alapítványi munka következett, következő programjaink fontos dolgairól.

Köszönjük a szervezést, remek túra volt!

Shadowners V2-es nap - 2016 május 7.

Meghívást kaptunk motoros barátainktól egy jó kis rendezvényre - a Shadowners V2-es napra. Hagyományos motoros csillagtúra és tudáspróba ez. Más típusklubokkal együtt mi is meghívást kaptunk, aminek örömmel tettünk eleget.

A Wilker-nél volt a gyülekező, ahol megalakultak a csapatok. A lényeg, hogy a megszokott brigádok helyett véletlenszerűen sorsolták ki a csapatokat, hogy új barátságok szövődhessenek, illetve mindenki mozsuljon ki kicsit a megszokott motoros világából.

Adott útitervet kellett teljesíteni. Fényképezkedési pontokat kellett megtalálni. Az egyes állomásokon pedig játékos, humorral fűszerezett, néha embert próbáló feladatok jelentettek erőpróbát a résztvevők számára.

Nagy sikert aratott az egyik lovardában szervezett lasszóvető verseny, ahol plusz pontot lehetett szerezni, az istállók kitakarításával. Bánk volt a cégállomás, ahol egy remek ebédet költöttünk el, illetve itt volt az eredményhirdetés. Csapataink jól szerepeltek :-), kilroyék a megérdemelt utolsó előtti helyen futottak be, a mi csapatunk bronzérmes lett, míg Balu brigádja behúzta az aranyat.

Klassz buli volt, köszönjük a meghívást.

Motoros esküvő - Rodox fejét bekötötték - 2016 május 1.

Bekötötték bizony! Legénységünk ünnepi ruhát öltött és csatlakoztunk Rodoxhoz és Bogihoz, hogy tanúi legyünk, amikor kimondják a boldogító igen-t.

Szép számban jelent meg a csapat a nagy napon. Szépen mutattunk a fehér ingben, mellényben. Talán az ifjú pár nézett ki nálunk jobban :-) Több motoros ismerősre nehezen ismertünk rá, mert nem rendes ruhában jöttek, hanem holmi vasalt ingben és öltönyben. A Práter utcában némi feltűnést is keltettünk. Az elsuhanó autósok türelemmel várták, míg fényképezkedünk, kedvesen integettek. Duda is szólt, de nem a türelmetlenség, hanem a szimpátia jeleként. Vagy együttérzésből :-).

Szép volt az esküvő, öröm volt a fiatalokra nézni. A motorozás szolgált az ünnepi beszédek alapmotívumául: "amikor Roli bukósisakot ajándékozott Boginak, már tudtuk, hogy komolyra fordultak a dolgok". Nem ám "a közös romantikus városligeti séták, a sok közösen átélt irodalmi felolvasóest"...stb. Igazi motoros pár.

Szakembergárdánk biztosította a szertartás kellő hangaláfestését. Feldübörögtek a V2-eseink, hogy pár kövér gázfröccsel pecsételjük meg a frigyet. A lelkész még mondott volna ugyan pár szót, de az már titok marad, a hangorkán egyértelműen jelezte, hogy a frigy megköttetett.

Miután belapátoltuk a süti felhozatalt, átadtuk ajándékainkat. Kreatív csapatunk kitett magáért, úgy gondolom :-)

Köszönjük a meghívást! Sok boldogságot, kedves ifjú pár!

Pipás technikai nap - 2016 április 9.

Pipás tesó szervezte a szokásos technikai napot. Ezúttal a Korda Filmstúdióba látogattunk el, Etyekre.

Az áprilisi időjárás megijesztette a társaságot, így többen négykerekűvel érkeztek a találkozóhelyre. De a kemény mag nem törődött ilyesmivel. Rövid országúti gurulás után Biatorbágy érintésével érkeztünk Etyekre. A falunap ezúttal nem szerepelt a programunkban, letámasztottunk a filmstúdió parkolójában.

A filmstúdió látogatóközpontjába mentünk. Itt Korda Sándor életét bemutató kiállítás látható, valamint sok érdekes tárgy és kellék, ami a filmezés esszenciájába enged betekintést.

Megtudtuk, mi a feladata az art department-nek, akik a kreatív munkát végzik. A filmekhez készített méretarányos makett fontos szerephez jut a koncepció végleges kialakításában. Egy makett elkészítése több millió forintba kerül, ami még így is jóval olcsóbb, mint a milliárdps költségvetésű valódi díszlet.

A filmfelvétel és vetítés történetét mutatják be a régi kamerák és gépek. Az alap filmtrükkökről is fellibbenti a fátylat a kiállítás. Gyerkőceink "falra másztak", videó van róla. Ezt megkönnyítette az ún. döntött díszlet. Az Üvegtigris című alapmű díszleténél is támaszthattuk a pultot. Láttuk a Magyar vándor c. filmvígjáték jelmezeit - kifejezetten élethű volt a korabeli "karóra", ami valójában egy csuklóra rögzített napóra.

Nagy derültség övezte a green box-ot, ahol bemutatták az egyik legismertebb fimtrükk készítéésnek fortélyait. Nagy sikere lett az itt készült spontán fimalkotásainknak.

Aztán átvonultunk a New York utcáiit alakító díszletvárosba. Itt egy jó kis kaszkadőr bemutatót láttunk. Volt itt minden. Motoros, autós bemutató, emeletről lezuhanó hulla, égő ember. Tetszett.

Miután kellően kihűltünk, indultunk a parkolóba, onnan pedig a Pipás rezidenciához.

Ott egy tartalmas zsíroskenyér-partiban volt részünk. Jót beszélgettünk. Majd ki-ki a saját útvonalterve szerint hazaindult.

Köszönjük a szervezést és a vendéglátást.

Szezonnyitó túránk - 2016 április 2-3.

Sz'asztok.

Hétvégi túránkkal kapcsolatban első mondatom a köszöneté. Köszönet Etának és Kálmánnak, hogy ezt a felejthetetlen programot összerakták nekünk, és köszönet a lovastanya minden dolgozójának a fejedelmi ellátmányért.

Szóval, végre elérkezett az első túránk is. Hosszú volt a várakozás, de azt hiszem megérte. Már nagyon vártuk, hogy végre a "vas", és vele együtt mi is új életre keljünk. Bömbi az induláskor, mikor felszállt a motorra meg is jegyezte, hogy erre a mozdulatra várt hónapok óta.

Reggel befutott Balu és egy rövid kávé után indultunk a találkozó helyére. Kicsit még csípős volt az idő, de ilyen hosszú böjt után ez mit sem számított. A csapat ( Tomiék, Ákosék, Bazsiék, Balu, Manó, Pipás és mi ) a megbeszélt időben összegyűlt, ahonnan egy kávé és a szokásos eligazítás után indultunk útnak. Gyönyörűen sütött a nap, de a hőmérséklet hagyott némi kívánni valót maga után, így beiktattunk egy plusz megállót. Az igazi kalandot a 33-as úton éltük át. Nagyon nagy oldalszelet kaptunk, így óvatosabbra vettük a sebességünket is. A szél elkísért bennünket Nádudvar határáig, ahol vártak bennünket Eta és Kálmán, akik innen kezdve végig "fogták a kezünket".

A szállás elfoglalása után mentünk a Képzőművészeti Szakiskolába, ami egy szenzációs élmény volt. Nemezezés, bőrművesség ( saját karkötő készítés ) korongozás, szövés, fonás várt ránk. A csapat nagy lendülettel vetette bele magát ezekbe az ősi foglalatosságokba. Jó volt nézni a lelkes arcokat, ahogy belevetettük magunkat az alkotásba. Utána látogatást tettünk az ősi Fazekas család egyik képviselőjének a műhelyében. Érdekes volt hallgatni a nagy múltú család történetét.

Ezután visszamentünk a szállásra, ahol némi "gyümölcslé" elfogyasztása után nekiveselkedtünk a slambuc elfogyasztásának. Majdnem nem sikerült. Nagyon finom volt, a csapat degeszre ette magát. Utána kis csevej, majd egy nagy alvás.

Reggel kakasszóra és bőséges reggelire ébredtünk. Fenséges és felettébb bőséges volt. Reggeli után a Fazekas család legifjabb mesterét látogattuk meg. Megcsodálhattuk a méltán híres nádudvari fazekasság szebbnél szebb darabjait, valamint a dinasztia már nem élő tagjainak a munkáit is.

Ezután irány a Lovastanya. Itt egy pompás bemutatót láthattunk, ahol bebizonyosodott, hogy a ló és az ember kapcsolata micsoda harmóniát tud eredményezni. Ez a harmónia mindaddig tartott amíg néhányan nem kezdtünk el lovagolni. Ahogy az oktató mondta, gratulál nekünk és a lovaknak is. Lovaglás után egy pompás ebédet kaptunk. Utána még egy kicsit beszélgettünk, elkészült a közös fotó, majd a csapat elindult haza. Hortobágyon megnéztünk a híres hidat, még egy kicsit ejtőztünk és egy megállóval remélem mindenki élményekben gazdagon, sikeresen hazaért.

Köszönet a részvételért, a fegyelmezett motorozásért. Jó volt újra Veletek.

Jana